Welkom in mijn wereld van e-coaching... waar 1 + 1   3 is. We begeven ons in een online generatie. Wie beweegt zich immers niet op het internet? Mijn kinderen weten niet beter. Ze weten via hun beeldschermpjes alles te vinden wat ze 'nodig' hebben en zetten hun hele hebben en houwen op Instagram of Facebook. De…

Welkom in mijn wereld van e-coaching

Welkom in mijn wereld van e-coaching... waar 1 + 1   3 is.

We begeven ons in een online generatie. Wie beweegt zich immers niet op het internet? Mijn kinderen weten niet beter. Ze weten via hun beeldschermpjes alles te vinden wat ze 'nodig' hebben en zetten hun hele hebben en houwen op Instagram of Facebook. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ook ik plezier beleef aan social media-achtige zaken. Het nieuwe communiceren heeft ook mij 'in de greep'. Dus het zal je misschien niet verrassen dat ik ook geboeid ben geraakt door e-coaching.

De komst van e(lectronic)-coaching kon natuurlijk niet uitblijven. In deze online generatie is 'begeleiding op afstand' steeds meer gewenst. Al heb ik me enige tijd verzet tegen deze nieuwe vorm van coaching. Niet in de laatste plaats omdat het haaks leek te staan op dat waar ik zo in geloof. Voor mij is het juist de persoonlijke ontmoeting die telt en het ervaringsleren via paarden die je innerlijke wereld bloot leggen en direct reageren op jouw gedragingen en intenties. Het plaatsonafhankelijke aspect ging er bij mij dan ook moeilijk in. Internet en computers? In geen velden of wegen.

Toch bleef de opmars van e-coaching me bezighouden. Nieuwsgierig als ik ben, besloot ik op onderzoek uit te gaan. Ik las, sprak en ontdekte. En ineens zag ik het licht. Typisch voorbeeld van omdenken. Waarom niet het beste van beiden? Het is niet 'of-of' maar 'en-en'. Als ik het zo bekijk, bereiken we met een aanvulling in e-coaching op mijn bestaande aanbod, misschien wel meer! Ter ondersteuning en verdieping dus van mijn trajecten, als extra contactmoment tussen de sessies door of tijdens verblijf in het buitenland. Ook realiseerde ik me dat e-coaching het antwoord is op mijn vraag hoe ik mijn coachees na afloop van een traject laagdrempelige nazorg kan bieden.

Tip: Lees hier meer over wat ik voor je kan betekenen via e-coaching.

Prettige bijkomstigheid is ook dat ik nogal talig ben ingesteld. Ik ben van het geschreven woord en zie deze ontwikkeling als een uitnodiging om die kwaliteit meer te benutten. Ik heb veel vertrouwen in de kracht van mail-coaching en verwacht mijn cliënten juist daar iets extra's mee te bieden. Als geen ander weet ik hoe verrijkend en verdiepend het kan zijn om je ervaringen neer te schrijven. Je zit veelal alleen en op een voor jou vertrouwde plek, wat vaak resulteert in optimale aandacht voor dat wat er echt toe doet. Al schrijvende zal je steeds meer ontdekken over jezelf, het verdiept je inzichten en het geeft extra ruimte voor reflectie. Mail-coaching verlengt de werking van een sessie. Hoe gaaf is dat! Ander voordeel wat ik hier zeker niet onvermeld wil laten, is dat het hele proces wordt uitgeschreven en bewaard. Je kunt het dus op ieder gewenst moment teruglezen.

Lang verhaal kort: ik sluit niets meer uit. Wie weet welke deuren e-coaching nog meer opent. En welke nieuwe, waardevolle producten daar uit voortvloeien. Ik zie vooral kansen. En daar neem ik je graag in mee. Zelfs als jij je door mij wilt laten coachen maar niet in de gelegenheid bent om naar mij en mijn paarden toe te komen. Kijk er dus niet van op als we elkaar straks toch treffen.

Lees hier meer over e-coaching. Als je op de hoogte wilt bijven van de ontwikkelingen hieromtrent, laat daar dan ook je gegevens achter. Dat kan door je aan te melden voor 'gratis tips'. Wil je eerst met me sparren over de mogelijkheden in jouw situatie? Raadpleeg dan, via het menu op de site, mijn contactgegevens.