Ervaringen van mensen die voorgingen

Hieronder tref je een greep uit de ervaringen van mensen die je voorgingen. In verband met privacy worden de achternamen niet getoond.

Annete S.

“Ik vond de proeverij “Coaching met behulp van Paarden’ bij Boei 9 Coaching heel erg bijzonder. Zonder ervaring met paarden nam ik deel aan deze sessie. Het was alsof het paard mijn gevoel kon lezen. Peggy ondertitelde de reacties van het paard en stelde verhelderende vragen. Ik was verrast hoeveel ik herkende! Wat mij bezighield, kwam aan de orde. De sessie heeft dan ook veel indruk op mij gemaakt. Ik vind Peggy zeer professioneel en betrokken als coach en de setting en ambiance erg plezierig. De catering was bovendien heerlijk. Een aanrader voor iedereen!”

Bas v R.

“Mijn eerste sessie was zo confronterend dat vervolgsessies niet uit konden blijven. Waar het kort gezegd op neer kwam is dat het paard steeds bij me wegliep. Alsof 'contact maken' eigenlijk de moeite niet waard was. Althans, zo interpreteerde ik het. Het drong ineens tot me door hoe ver ik al van mezelf verwijderd was geraakt. Hoe ik al te lang leefde op de automatische piloot, precies deed zoals van me verwacht werd. Maar gelukkig was ik al lang niet meer... De rest houd ik graag voor mezelf. 

Debbie T.

“Peggy weet in haar gesprekken op een vasthoudende manier door te vragen, door te prikken en te confronteren met veel gevoel voor je grenzen, waardoor je je veilig voelt. Ze heeft me in een paar sessies verder weten te brengen in het denken over mezelf, mijn blokkades en mogelijkheden, daarbij steeds mijn zelfsturend vermogen prikkelend. Ze wist me iedere keer met een goed gevoel over mezelf en met nieuwe energie weg te laten gaan. Heel bijzonder! Ik kan haar van harte aanbevelen als coach.”

Tamara F.

“Wat een inspirerende dag. Op een natuurlijke manier je eigen grenzen verleggen en daardoor als team sterker worden.”

Irma M.

“Peggy is iemand die het verschil maakt! Ze is een bekwame, toegankelijke en toegewijde coach met een grote betrokkenheid. Peggy heeft een passie voor mensen, zakelijk maar zeker met een persoonlijke touch motiveert en begeleidt ze haar klanten. Ze heeft oog voor detail en met haar natuurlijke gave laat ze je steeds naar kansen kijken. Kernwoorden: zuiver, authentiek, integer, gevoel, krachtig, zeer oprecht, creatief en mensenmens. Ik kan haar zeker aanbevelen als coach!”

 
 

Jeroen V.

Heel eerlijk? Wij hadden er een hard hoofd in. Een groep eigengereide kerels in een training met paarden, dat gaat ‘m niet worden. Maar niets bleek minder waar. De paarden stelden ieder van ons aardig op de proef. Ook werd er uitgebreid naar de dynamiek gekeken en we kwamen er achter dat het ook niet is wat het lijkt. Zonder in detail te treden wil ik jullie zeggen dat ik mezelf flink tegenkwam in de ontmoeting met dat paard. Ik geloof dat het mij en mijn team goed doet als ik nog een keer alleen terug kom.”

Rob D.

Paardencoaching voor persoonlijke ontwikkeling

Ik kijk terug op een effectief traject ‘Coachen met behulp van paarden’. De ontmoetingen met het paard (3 sessies) hebben mij duidelijk inzicht gegeven in hoe ik overkom op collega’s (en andere mensen), wat het effect is van mijn handelen en wat ik daarin zou kunnen veranderen. Dankzij mijn coach Peggy Surendonk, het (grote) paard en de veilige omgeving waarin we werkten, ging dit veel sneller dan ik had verwacht en op een ontspannen manier. Per sessie kreeg ik steeds een aantal opdrachten om op de een of andere manier te interacteren met het paard. Coach Peggy las veel af aan de reacties van het paard op basis waarvan ze me vragen stelde die me hielpen te reflecteren op mijn menselijke gedrag. Een paard heeft geen geheime agenda en is in staat je een tweede of derde kans te geven, zonder vooroordelen. Een paard zal van nature vluchten om zichzelf te beschermen. Hij staat bij onraad klaar om te vluchten. Hoe mooi is het dan om te zien dat het paard waarmee ik heb geoefend na een aantal sessies zich zo op zijn gemak voelde dat hij is gaan liggen? Voor mij het ultieme gebaar om te laten zien dat hij me vertrouwde. Deze training was impactvol en onvergetelijk. Ik kan ‘m iedereen aanbevelen.

Beatrijs V.

Groepsontvangst, ism Paulette van Hezik.

“Wat een prachtige middag hebben jullie mij bezorgd. Ondanks dat ik laat aan kwam en vroeg weg ging, vond ik het een bijzondere ervaring, zeer de moeite waard. Volledig gevoeld hoe het is om echt in contact te zijn, met mezelf, met het paard. Het gevoel dat alles er om heen wegvalt en het alleen maar gaat om nu, en hier. Mijn ervaring was er 1 van ‘belonging’, er zijn. Dank voor de uitnodiging en het openstellen van huis en talent, ik kom graag nog een keer terug.”

Angela D.

Om eerlijk te zijn was ik voorafgaand aan de sessie licht sceptisch. Omdat ik niks met paarden heb maar ook omdat ik een beetje dacht dat het paard vast wel hetzelfde rondje zou lopen bij mij als bij degene met wie ik was. Maar niks was minder waar. Ik vond het ongelooflijk hoe in korte tijd een bijzondere connectie met het paard kon ontstaan en ik was absoluut verwonderd over de dingen die door het paard gespiegeld werden. Het paard gedroeg zich bij mij absoluut anders dan bij de andere persoon. Ik heb het als een bijzondere en waardevolle sessie ervaren en het inzicht steek ik mooi in mijn zak. Want hoe fijn is het als je ter plekke ook kunt oefenen met dat wat al aangestipt wordt. Peggy is een erg integere coach en stemt goed af op dat we er is. Ze voelt je grenzen aan en checkt steeds of het nog ok voor je is. Wie weet kom ik nog es terug om met het geleerde weer een stap verder te kunnen.

Dank Sil en Peggy!

Workshops voor tieners en jong volwassenen

Weerbaarheidstraining voor (toekomstige) brugklassers

Wie na de zomer naar de brugklas gaat, kan er goed aan doen om de workshop ‘weerbaarheidstraining voor (toekomstige) brugklassers‘ te volgen. Deze workshop maakt je ‘brugklasproof‘ zoals ik dat noem. Hoe fijn is dat?

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor kinderen uit groep 8 die de overstap maken naar het voortgezet onderwijs en zichzelf daarin willen verstevigen. Ik help ze hun eigenwaardeen zelfvertrouwen te vergroten en laat ze via de paarden ontdekken wat nodig is om in hun kracht te staan. Het gaat mij er om dat kinderen zich bewust worden van hun (ja-, nee- en twijfel-) gevoelens, op tijd merken wanneer hun grenzen worden overschreden en weten hoe ze het beste kunnen handelen in bepaalde situaties zonder zichzelf daarin te verliezen.

Waarom?

Sommige (toekomstige) brugklassers hebben weinig vertrouwen in zichzelf en in anderen. Ze maken zich druk om de veranderingen die op stapel staan; bij wie kom ik in de klas, hoe vind ik de weg tussen al die lokalen en leerkrachten, wat als ik niet om hulp durf te vragen, niet aardig gevonden wordt of andere kinderen over me heen walzen? Ze voelen zich op voorhand verloren. Anderen vinden de aansluiting wel maar doen daar te veel hun best voor en verliezen zichzelf in het ‘pleasen’ van de zogenaamde ‘coole’ vriendjes. Of zijn er die zich anders voordoen dan ze zijn omdat ze bang zijn er anders niet bij te horen of om gepest te worden.

Doel:

Waar het om gaat is dat ik met behulp van paarden uw kind voorbereid op wat komen gaat. Ik help ze brugklasproof  te worden. Juist de inzet van paarden kan hierin zo verhelderend zijn. In de omgang met paarden krijgen ze een spiegel voorgehouden die ze bewust maakt van de manier waarop ze contact maken, communiceren en zich gedragen. En – niet onbelangrijk – van de consequenties. Door middel van opdrachten leren ze spelenderwijs over zichzelf, over hoe ze overkomen op een ander, wat de invloed is van non verbale communicatie, welke rol hun gevoelens spelen, welke plek of positie ze innemen, hoe ze hun grenzen aan kunnen geven en beter voor zichzelf op kunnen komen. Ze gaan experimenteren met ‘zelfleiderschap’ wat ze helpt om zelfstandig beslissingen te nemen. Kinderen die deze workshop volgen zullen minder twijfelen aan zichzelf (of beter meer vertrouwen op zichzelf) en daardoor lekkerder in hun vel komen te zitten. Waarmee ze, net als ieder ander kind, prima in staat zijn om een goede start te maken op de middelbare school en mooie vriendschappen te sluiten.

Praktisch: 

Deze workshop beslaat 2 middagen. De eerste bijeenkomst is in de tweede helft van de maand augustus, voor het einde van de vakantie. En een ‘terugkomdag’ rond eind september, als de school dus al ruimschoots begonnen is. Ik kies daarvoor omdat de kinderen dan al terug kunnen blikken en – afhankelijk van hoe dat is gegaan  – kunnen oefenen met de thema’s die (nog) om aandacht vragen.

Voor kinderen die later instappen, kinderen die dus al in de brugklas zitten, kijken we naar wat het rooster toelaat. Beide ontvangsten vinden dan plaats tijdens desbetreffend schooljaar.

Rest me nog te zeggen dat paarden hierin prettige ‘leermeesters’ zijn. Behalve dat ze je kind feilloos aanvoelen en dus direct weten wat er in hem omgaat, oordelen ze niet. Voor paarden is er geen goed of fout, het is zoals het is, hier en nu. Paarden reageren bovendien echt en puur en ze geven je kind alle ruimte om ook zichzelf te zijn. Deze ervaringsgerichte manier van werken is leerzaam en plezierig tegelijk.

Locatie: Groenekan of Nederhorst den Berg, afhankelijk van het aantal deelnemers. 
Inschrijving: individueel of in groepsverband. Een eigen groepje samenstellen kan.

Tijdsindicatie: ca. 14.00 – 17.00 uur.
Kosten: € 85,00 per kind per middag (incl. BTW).

Lezing: Ontdek de wereld van het paard

Voor wie?

Ben je lid van de manege, heb je net een eerste eigen pony of droom je daarvan? Dan ben je vast heel erg geinteresseerd in het wezen Paard. Dat komt goed uit want waar de meeste maneges zich vooral richten op het rijden, gaan wij aan de slag met de wereld áchter het paard. Je leert paarden beter te begrijpen wat jouw relatie met paarden positief zal veranderen. Overigens, jouw ouders en/of verzorgers zijn natuurlijk ook welkom. Ook voor hen kan het zinvol zijn om meer van paarden af te weten. Al is het maar om jouw veiligheid.

Speciale aanvraag:

Onlangs kreeg ik een heel leuk verzoek wat onderstreept dat je niet per definitie paardenmeisje hoeft te zijn om deel te mogen nemen. Twee kleinkinderen (13 en 15 jaar oud) waren door opa en oma meegevraagd naar het toneelstuk War Horse in Theater Carré in Amsterdam. Op school hadden ze al geleerd over de 1e wereldoorlog maar het ontbrak ze nog aan paardenkennis. Of ik ze het een en ander kon vertellen, in de hoop dat het ze zou helpen om dat wat op het toneel stond te gebeuren, nog beter te begrijpen. Ik verdiepte me in War Horse en besloot mijn over te dragen kennis iets meer toe te spitsen. De twee hadden zich ook voorbereid; door de vragen die ze stelden, werd ons samenzijn levendig en inspirerend. Ná War Horse, lieten ze me weten dat ze er extra van hadden genoten. Mijn informatie bleek nuttig te zijn geweest; ze herkenden de signalen van het paard en konden refereren aan dat wat we met elkaar besproken hadden.

Praktisch:

Deze lezing kan georganiseerd worden op verschillende locaties, afhankelijk van het aantal deelnemers en het weer. Het is ook mogelijk dat ik naar jou/jullie toe kom (mits binnen de straal). Bijvoorbeeld op school/in de klas of op de manege. Ook de dag en de tijdsduur stemmen we met elkaar af. Waarmee alle ingredienten compleet om de prijs vast te stellen. Overweeg jij om deze lezing aan iemand cadeau te doen? In dat geval kan ik ook een leuke cadeaubon verzorgen zodat je niet met lege handen komt. Ik hoor graag van je als je interesse hebt.

Locatie: met paarden – Groenekan, zonder paarden – Tienhoven. Of op een door jou op te geven locatie. 
Minimaal aantal deelnemers: 2 personen.
Kosten en tijdsduur: in overleg. 

Zie de toekomst voor je en hij wordt werkelijkheid

Tijdens deze workshop ga jij jouw persoonlijke vision board maken. Een vision board is een collage van beelden en woorden waarmee je visueel uitdrukt wat je in je leven zou willen ervaren. Stel je een visualisatie voor die je in contact brengt met jouw ideale werkelijkheid, een plan, een wens of verhaal dat je wilt vertellen.

Waarom?

Het maken van een vision board is een krachtige methodiek om je dromen en verlangens werkelijkheid te laten worden. Weet je wie Steven Covey is? Hij schreef het al in zijn boek; “begin met het einde voor ogen“. Het maken van een vision board kan je helpen antwoord te krijgen op bepaalde vragen. Uiteindelijk verduidelijkt het je doel en helpt het je je focus te houden.

Ik maak met enige regelmaat een vision board voor mezelf. Ik zie het als een soort visuele voorbereiding. Waarbij ik afstem op de door mij gewenste situatie. Een vision board is een soort blauwdruk, een inspiratiebron zelfs, waar ik steeds op terug kan vallen.

De wet van de aantrekkingskracht:

Hier begint het allemaal mee. Deze wet gaat er van uit dat we datgene waar we onze aandacht, gedachten en energie op richten, naar ons toe kunnen halen. Je creert dus je eigen werkelijkheid. Overigens verlangt dat ook van je dat je eerlijk bent in wat je er nog vanaf houdt. Welke overtuigingen of beperkende gedachten zijn er en – dat nu wetende – welke acties kan je daar op nemen.

Grappig om misschien te vermelden is dat ik de wet van de aantrekkingskracht ook inzet als ik mijn paarden train. Niet dat ik dan ga plakken of knippen natuurlijk. Wel probeer ik het ideale plaatje al voor me te zien. En naar me toe te halen waar ik naar streef.

Voor wie?

Voor jou! Zomaar omdat je het heerlijk vindt om hiermee bezig te zijn. En omdat je een moment zoekt voor jezelf. Misschien wil je wel een paardgericht vision board maken. Bijvoorbeeld over de manier waarop je je paard wilt houden (je ideale paddock paradise bijvoorbeeld) of over de aankoop van een nieuw paard. Of heeft jouw wens of verlangen juist te maken met  je toekomstige studie, bedrijf of jouw wens om te reizen? Natuurlijk zijn er ook die juist intekenen omdat ze in een lastige periode zitten en zich willen verbinden met wat ze kracht/moed/plezier geeft. Waar het om gaat is dat het het (maken van een) vision board je richting geeft en dat het je los maakt van patronen waar je zo makkelijk in kunt blijven hangen.

Wat zal je ontdekken?

  • waar loop ik echt warm voor, wat is mijn drive?
  • wie wil ik zijn, wat wil ik zijn, hebben of doen.

Bezig zijn met dat wat je wilt bereiken en de dingen die je wilt hebben of doen, geeft je veel energie.

Praktisch:

We werken met tijdschriften, lijm, schaar en bord. Soms werken we met een vooraf afgesproken thema, soms is het juist de bedoeling dat je afstemt op dat wat voor jou speelt. Je gaat op zoek naar beelden die je raken. Hierin is het belangrijk dat je vooral heel dicht bij je gevoel blijft. Je hoeft hier niet zozeer heel artistiek voor te zijn. Het gaat er niet om dat je iets moois maakt. Wel gaat het om creatiekracht. Het is dan ook belangrijk dat de beelden die je gebruikt jouw iets te vertellen hebben. Aan het einde van de workshop bespreken we jouw vision board en onderzoeken we wat tussen jou en je droom in staat. Deze nabespreking levert soms ook nog een eye-opener op. Je kunt met een eigen groepje komen of individueel inschrijven. Ik organiseer deze workshop individueel, dus voor jou alleen maar het is ook mogelijk om in te schrijven voor een groepje. Het maximale aantal personen is 6 tieners. De workshop neemt ongeveer 3 uur in  beslag en de kosten bedragen € 85,00 p.p. incl. materialen, iets te drinken en iets lekkers.

Einstein zei: Imagination is more important than knowledge. Doe daar je voordeel mee en schrijf je in voor deze workshop.

Locatie: Tienhoven of op een locatie die jij wenst.
Minimaal aantal deelnemers 2, max. 6.
Kosten: € 85,00 p.p. (incl. BTW).

Workshops

Bekijk alle workshops van Boei 9 Coaching.

"If you want to get close to the horse, you have to get close to yourself. Then the horse can come to you." - Carol Nichols