Paardencoaching | Coachen en trainen met paarden is een beleving!

Coachen en trainen, dat is waar ik goed in ben, met de focus op paardencoaching. Al doe ik dat wel op mijn eigen, unieke wijze. Om er voor te zorgen dat het geleerde ook daadwerkelijk beklijft, hecht ik veel waarde aan ‘ervaren‘ en ‘beleven‘. Daarmee is bij mij het idee ontstaan om paarden in te zetten in coaching. Behalve dat het fascinerend is om deze imposante dieren om je heen te hebben, zijn het inspirerende leermeesters en bewustmakers die ons verrassend veel inzicht kunnen verschaffen. Wat paardencoaching net even anders maakt dan andere coachingsstijlen is de emotionele antenne die paarden hebben. Dankzij die emotionele antenne zijn paarden in staat ons gedrag en onze emoties te doorzien. En daar begint het… Tijdens de ontvangsten die ik faciliteer, word je ‘blootgesteld’ aan hun spiegelende kracht. Paarden weten direct of dat wat jij doet, ‘klopt’ met wat je voelt. Ze gaan daarin voorbij de woorden, het is de non verbale communicatie waar ze gevoelig voor zijn. De reactie die volgt op jouw gedrag en lichaamstaal in de bak, zal je ook de nodige opheldering geven over datgene waar jij in het dagelijks leven of in je werkende bestaan tegenaan loopt.

Voor een foto-impressie van sessies en trainingen, klik hier.

Voor wie?

Ik ben er voor mensen in privé-sfeer en voor zakelijk geïnteresseerden. De strekking is namelijk om-en-nabij hetzelfde. Wat mij betreft is er overlap tussen het runnen van een gezin en het aansturen van een afdeling of team. En voel jij je op het werk niet gehoord, dan is de kans groot dat dit in jouw privé situatie ook doorwerkt. Of begint, wie zal het zeggen. Ik start graag met het scherp stellen van de leervraag, de ontwikkelwens of het thema. Ik werk met jou alleen (individuele sessies, meestal in trajectvorm) of je sluit je aan bij een groep gelijkgestemden (1-malige workshops).

Daarnaast ontvang ik teams voor teamcoachings en teambuildings. Vanuit de gedachte: Individueel zijn we een druppel, samen zijn we de oceaan (citaat Ryunosuke Satoro) ontwikkelen we prachtig programma’s op maat.

Waar kijken we zoal naar?

We kijken naar de mate van jouw natuurlijk leiderschap, de manier waarop je communiceert en samenwerkt en het effect daarvan op anderen. En naar datgene wat daar soms nog ‘onder’ ligt of eerder niet gezien mocht worden. Paardencoaching gaat je hierbij helpen. Voor paarden blijft vrijwel niets verborgen.

Misschien herken je iets van jezelf in één van de voorbeeldsituaties hieronder. Staat jouw situatie er niet tussen, neem dan contact met me op om te kijken of ik toch wat voor je kan betekenen.

Voorbeeldsituaties

Werkwijze

Maak hieronder een keuze:

Individuele coachings
Tienercoachings
Teamtrainingen

Voorbeeldsituaties:

Je wilt beter begrepen worden (al denk jij volkomen duidelijk te zijn).

Je bent hersteld van een ziekte of burnout, je wilt je leven weer oppakken.

Je wilt je kwaliteiten – of de talenten binnen je team – beter benutten.

Workshops:

Bekijk alle workshops van Boei 9 Coaching.

"Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken." - Confucius