Coaching voor tieners | Leren door doen, met behulp van paarden

Ik organiseer coachingsessies en workshops voor tieners (‘kindercoaching’) en jong volwassenen. Waar nodig wordt ook gezinscoaching ingezet. Zoals ik eerder al schreef, zijn mijn coachingsessies en workshops uniek door de inzet van paarden. Paarden zijn niet geinteresseerd in wat we zeggen, het is juist de non-verbale communicatie (je lichaamstaal) die er toe doet. Zij zien wat wij voelen. Paarden weten of dat wat jij doet en zegt, ‘klopt’ met wat je voelt. In hun reactie zit soms een boodschap verborgen. Hoewel ze geen ‘goed’ of ‘fout’ kennen en ze je accepteren zoals je bent, kan deze feedback nieuw licht werpen op jouw situatie en je aanzetten om ergens mee aan de slag te gaan.

Door te werken met opdrachten krijg je spelenderwijs inzicht in wie je bent en hoe je overkomt op je omgeving. De reactie van het paard maakt je bewust van je gedrag en emotie en leert je daar betekenis aan te geven. Het gaat er overigens niet om of een opdracht 100% succesvol is uitgevoerd. De aandacht gaat uit naar de beleving. Je kunt naar behoefte experimenterenmet nieuw gedrag. Wanneer dat prettiger aanvoelt, kan het geruststellend voor je zijn te weten dat je deze ervaring op ieder gewenst moment ‘op kan roepen’. Wat je misschien ook aanspreekt, is dat we niet zo veel woorden nodig hebben. Het gaat vooral om ‘leren door doen’.

De veilige sfeer waarin we werken, kan voor een openheid zorgen die we met traditionele sessies nauwelijks voor elkaar krijgen.

Waar kan je zoal aan werken?

Er is van alles mogelijk en het hangt natuurlijk af van jouw behoefte. Om je een beetje beeld te geven heb ik een aantal voorbeeldsituaties op een rij gezet die je ziet in onderstaand uitklapvenster. Misschien herken jij je in een van deze voorbeelden. Staat jouw situatie er niet tussen, neem dan contact met me op om te kijken of ik toch iets voor je kan betekenen.

In z’n algemeenheid kan je stellen dat we aan de slag gaan met de manier waarop jij communiceert en overkomt op anderen. Wat draag jij uit met je lichaamstaal en wat is daarvan het effect op jouw omgeving? Afhankelijk van waar jij tegenaan loopt, kunnen we werken aan jouw zelfvertrouwen, eigenwaarde en zelfredzaamheid. Maar misschien speelt er iets anders waar jij de aandacht op wilt richten. Een hooggevoelig kind kan hier bijvoorbeeld ook baat bij hebben. Twijfel niet om kenbaar te maken wat er speelt zodat we de sessie daar op af kunnen stemmen.

Voorbeeldsituaties

Werkwijze

Misschien handig voor je om te weten hoe we te werk gaan samen. Lees meer in het venster hieronder. Mochten er nog vragen zijn, twijfel dan niet om contact met me op te nemen.

Werkwijze

Voorbeeldsituaties:

Je zit niet lekker in je vel maar durft hier niet over te praten.

Je 'staat' op de automatische piloot om niemand teleur te stellen. Je beleeft nergens plezier aan. 

Je hebt last van faalangst.

Waar kunnen we zoal aan werken?

zelfvertrouwen

weerbaarheid

zelfsturend vermogen

levensgeluk

Workshops:

Bekijk welke workshops we bieden voor tieners en jong volwassenen.

"Forrest, droom je wel eens over wie je zal worden? Wie ik zal worden? Blijf ik dan niet mezelf?" - Uit de film Forrest Gump