EQA*-gecertificeerd coach

Ruim 15 jaar was ik werkzaam bij verschillende reclamebureaus in Amsterdam. In 2001 besloot ik deze bruisende stad achter me te laten om me, met man en kinderen, terug te trekken in het groen. In 2004 verruilde ik loondienst voor een freelancebestaan. Ik werd voornamelijk ingehuurd voor het verzorgen van foto- en tekstproducties. Ik heb geluisterd naar mijn verlangen om mijn creatieve bestaan te combineren met een eigen coachingspraktijk. Het mag er beiden zijn!

De Coaching Academy International, die als één van de weinige in Nederland geaccrediteerd is op alle leerniveau’s, heeft mij opgeleid tot practitioner coach. Iedere dag profiteer ik van de basis die hier is gelegd. Voor verdere verdieping zocht ik ook aansluiting bij andere instituten. Via aanvullende scholing, intervisie, zelfreflectie en ‘learning on the job’ blijf ik werken aan mijn eigen ontwikkeling.

*EQA = keurmerk, European Quality Award.

Onderscheidend vermogen

Al op jonge leeftijd liet ik me inspireren door de natuur, door dieren en door paarden in het bijzonder. Ze haalden toen al het beste in mij naar boven. Ik was een buitenkind, groeide op met eigen paarden en met de dressuursport. Mijn liefde voor paarden is nooit afgenomen. Ik prijs mezelf dan ook gelukkig dat ik ze heb weten te integreren in mijn werk. Al is mijn benadering nu wezenlijk anders dan toen. Ik stel me open voor de ‘spiegel’ die ze ons voorhouden en vertrouw op de zuivere, oordeelloze feedback die zij ons geven. Voor wat het je waard is; paarden zijn fantastische leermeesters en hebben ons meer te leren dan wij hen.

Waarom Boei 9 Coaching?

De naamstelling voor mijn bedrijf liet niet lang op zich wachten. Boei 9 bestaat écht; deze oranje ton op de Loosdrechtse Plassen wordt ingezet bij zeilwedstrijden. Ik koester mooie herinneringen aan deze plek en ik voel me er persoonlijk mee verbonden. Ik zie bovendien een prachtige relatie tussen de figuurlijke betekenis van een boei en coaching. Voor mij is een boei een metafoor voor een plaats van bestemming of een persoonlijk verlangen. Een stip aan de horizon die ons helpt om er op af te koersen. Waarbij ik graag benadruk dat niet het doel maar het proces (de reis) hierin veelbetekenend is.

Beelden zeggen meer dan woorden

Mijn visuele talent komt mij in mijn creatieve bestaan altijd goed van pas. Al doe ik er ook in coachings en trainingen mijn voordeel mee. Naast paarden zet ik soms beeld en geluid in als metaforen. Vanuit de gedachte dat de beleving er voor kan zorgen dat de uitgedragen boodschap of het persoonlijk verkregen inzicht langer ‘beklijft’. Onderstaand filmpje is hier een voorbeeld van. In mijn artikelen/blogs vind je meer filmmateriaal.

Over Peggy

EQA-gecertificeerd practitioner coach

Gespecialiseerd in coaching met behulp van paarden

Verstaat de coachende basishouding waarin o.m. gelijkwaardigheid, respect en vertrouwen centraal staan.

Gelooft in de toegevoegde waarde van e-coaching.

Contact

Neem contact op voor individuele coaching, een teamtraining of workshop. Of voor meer informatie over e-coaching.

"Op het moment dat je iets voor een ander doet, heb je ook iets in jezelf aangeraakt." - Irene van Lippe-Biesterfeld