E-coaching

Hoewel ik veel waarde hecht aan face to face coaching met behulp van paarden, realiseer ik me heel goed dat on-line begeleiding in de vorm van e-coaching meerwaarde kan bieden. Klaarblijkelijk kost het ons nauwelijks moeite om op die manier met elkaar te communiceren. Denk je eens in hoe makkelijk wij ons hebben en houwen op social media zetten. Onlangs las ik zelfs over een chatservice met een digitale dokter! Voor mezelf sprekend: dit zijn ontwikkelingen die de moeite waard zijn te volgen. Ik sta open voor de mogelijkheden die internet ons biedt. En zie op ‘mijn terrein’ absolute toegevoegde waarde in e-coaching (mail-coaching in het bijzonder) als werkvorm.

Bovendien hebben veranderingen tijd nodig. Soms kan het zinvol zijn om na afloop van een traject nog e-coaching in te zetten. Bijvoorbeeld omdat jouw uitdaging vraagt om een stukje nazorg. Of, simpelweg, omdat jij het prettig vindt om te kunnen klankborden op momenten dat je het even moeilijk hebt. Overigens zijn er ook die extra contactmomenten prettig vinden tijdens een traject. Daarmee kunnen we de stappen wat kleiner maken wat vaak meer succeservaringen oplevert.

Voor de inzet van e-coaching maken we individuele afspraken, onder andere over de best passende vorm voor jouw behoefte, de frequentie en bijbehorende kosten. Het heeft mijn persoonlijke voorkeur om face to face coaching met behulp van paarden te combineren of – wanneer client daar nog behoefte aan heeft – op te volgen met mailcoaching. Ondermeer vanwege de verdiepende werking die schrijven heeft en omdat het plaats- en tijdsonafhankelijk is. Dit geeft je de gelegenheid om te herlezen en waar nodig aan te passen, zelfs na er een nachtje over geslapen te hebben. Mailcoaching is weldoordacht en overstijgt het stadium van vluchtigheid waar online-activiteiten nogal eens van worden beschuldigd. Lees ook het artikel wat ik over e-coaching geschreven heb.

Wat ik hier niet onvermeld wil laten is dat er ook mensen zijn die graag door mij gecoacht willen worden maar niet in de gelegenheid zijn om naar mij toe te komen c.q. niet willen werken met paarden. Mensen die in het buitenland verblijven, zwaar allergisch zijn of om een andere reden liever voor een alternatieve vorm kiezen. In dat geval bied ik de mogelijkheid je in z’n geheel via e-coaching te begeleiden. Gedurende een met elkaar afgesproken periode gaan we aan de slag met jouw coachvraag of thema.

E-coaching is een waardevolle werkvorm die je helpt om nog scherper af te koersen op jouw boei, jouw stip aan de horizon. De voordelen die online begeleiding biedt, kan voor sommigen onder ons doorslaggevend zijn om er (ook) voor te kiezen.

Mijn aanbod op het gebied van e-coaching is volop in beweging. Als je op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen en eventuele aanscherpingen in producten en/of pakketten die volgen, meld je dan aan op deze site. Dat kan door je gegevens achter te laten bij ‘gratis tips‘. Natuurlijk kan je ook op ieder gewenst moment contact met me opnemen. Druk rechts op de Contact-button of raadpleeg mijn contactgegevens in het menu.

Wanneer online begeleiding?

Je hebt behoefte aan extra contact- en/of reflectiemomenten.

Je werkt graag met subdoelen en wilt je behaalde 'resultaten' toetsen.

Jouw coachingstraject vaart wel bij een stukje nazorg.

Je werkt graag aan jezelf vanuit je vertrouwde omgeving.

Je zit krap in je tijd waardoor (aanvullende) online begeleiding uitkomst biedt.

Je bent veel op reis waarmee je moeilijk tot afspraken komt.

Je hebt affiniteit met schrijven.

Contact

Roept dit meer vragen bij je op? Of heb je gewoon eerst behoefte aan persoonlijk overleg?

"Sommige mensen zien in de zon een gele vlek, anderen zien in een gele vlek de zon." - Picasso